Enkelt och gott bröd!

Snabbt, enkelt och gott bröd! Citronbröd älskar det!

Har länge velat göra bröd i min le creuset gryta och här om dagen hittade jag ett recept här. Det var löjligt enkelt vilket passar mig perfekt då bakning inte är min favoritsyssla, jag tycker inte om att förhålla mig till mått.  Men det här var så enkelt 7 dl mjöl 3,5 dl vatten och 1 tsk torrjäst, så lätt, så det fastnar i huvudet. Det går att smaksätta hur som önskas. Jag smaksatte det med Citron då jag har ett dille för det för tillfället. När degen är klar (jag gjorde det i kitchen aiden mycket smidigt) så ska det jäsas i 12-18 timmar.

Dagen efter ska ungen på 230 grader, grytan ska värmas i 30 min, sen ska degen mjölas och i grytan, sen ska grytan med lock in i 30 min, sen ska den stå 15 min utan lock. KLART!

Älskar bröd med smak av Citron – en riktig vinnare!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lämna en kommentar