GENOVA

Genova är en riktig pärla i nordvästra Italien! Christopher Columbus föddes i Genova och den gamla stadskärnan är utom det vanliga (den är på Unescos världsarvlista). Jag har aldrig upplevt en stad med så många små gator och kulturella rikedomar. Genova går enligt mig att beskriva som när en ny stad ska upptäckas, en önskan finns att uppleva de gator som turisterna ännu inte hittat, de unika och oupptäckta restaurangerna och affärerna. Skillnaden mellan Genova och andra städer är att hela Genova känns oupptäckt! Vilket det egentligen inte är men det är känslan som upplevs och som enligt mig är det älskvärda! Det är som att bo på hotell, hur gammalt det än är så önskas känslan om att vara den endaste som har bott där! När du går på de små och kurviga gatorna i Genova upptäcks trattorior, torg, kyrkor, vinbarer, designbutiker och mycket annat!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Boccadasse är en del av Genova och har en fantastisk atmosfär med livfullhet från människorna som är där samt de färgglada husen. Boccadasse har en liten stenstrand som flokas av vindrickande italienare, det ger verkligen en drömmande bild. Vi tog en taxi ditt och så som jag minns det var det för en liten penning och färden var inte lång!

Boccadasse GENOVA
Boccadasse GENOVA

När vi var i Boccadasse avnjöts middagen på Vittorio al Mare, utsidan och interiören speglar inte det rätta. Inuti är det utmärkt service, dryck och mat! Martin åt fisk och menade att det var en av de bästa han ätit och bad till och med om receptet, ett bra betyg! Restaurangen har fantastisk utsikt med panorama fönster, där möjlighetens ges att se solen gå ner och hur italienarna flockas på stranden. En middag att minnas!

När vi var i Genova bodde vi på Bristol Palace Hotel. Hotellet är charmigt i gammaldagsstil, med individuellt inreda rum. Perfekt belägenhet mitt i huvudgatan med närhet till den gamla stadskärnan samt prisvärt med en utmärkt frukost! Vi tog oss ditt genom bil men jag har hört att även ett fåtal flygbolag tar dig direkt ditt!

Så min rekommendation är upplev Genova!

XX Settembre
XX Settembre
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s