Ruby Cocktail Bar

Köpenhamn bjuder på många riktigt bra barer men en av mina favoriter är Ruby som ligger på Nybrogade 10, nere vid vattnet.

Cocktailbaren är inklämd i samma hus som Georgien ambassad vilket gör att man vid första anblick tror att man helt ramlat igenom fel entré. Väl inne tror man ändå att man kanske har hamnat fel. Det känns precis som om man är  i en lägenhet tillhörande någon-högt-uppsatt-person-på-Georgiens ambassad. Det som avslöjar att man faktiskt har hamnat rätt är den massiva baren som sträcker sig från ena sidan av rummet till andra och att i baren står flertalet bartendrar och skakar drinkar.

index

När jag var där pryddes baren med tre bartendrar, ganska storvuxna män med skägg och tatueringar som verkade väldigt säkra på vad de höll på med. Baren var väl fylld med gäster och stämningen väldigt välkomnande.

Lokalen är uppdelad i fler rum med två våningar och en uteplats. Känslan är retro, lyx och ”ciggar-rum”. Vardagsrums med många stora fåtöljer, soffor, prydnadsting och maffia tavlor allt i en antik andning.

Baren öppnades 2007 och har många Cocktails, mycket är säsongsbaserat. Påhittig meny med mycket text som gör det roligt att läsa. Otroligt fina glas med ”retro” känsla. De har både servering vid baren och bordsservering (eller snarare soff/fotölj-servering).

IMG_1935

På toaletten spelas spännande val av ”musik” nämligen Eddie Murphys comedy-klassiker, Raw. Vilket gör toalettbesöket helt plötsligt mycket roligare.

Ruby är helt klart värt ett besök nästa gång du är i Köpenhamn!

Featured image

Rubys Hemsida:

rby.dk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s